Foi de napolitana cu crema de caramel si nuca

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 30 Iul 2010 | 16903 vizualizari

 

tot pentru nunta

 

INGREDIENTE

  • Foi de napolitana
  • Crema:
  • 200gr nuca
  • 100 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 250 gr unt
  • Caramel:
  • 200gr zahar
  • Glazura:
  • o tableta ciocolata alba de menaj
  • o tableta ciocolata neagra de menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu crema de caramel si nuca:

Strivim nuca cu sucitorul sau o macinam.
Se topeste untul in cratita,la bain marie apoi se adauga zaharul si urmeaza galbenusurile.

Se amesteca totul bine pana se ingroasa.

Se adauga nuca si lasam deoaprte.

Intre timp intr-o alta cratita topim 200 g zahar si turnam peste compozitia cu nuca, amestecand bine.

 Asa fierbine o punem pe o foaie de napolitana apoi peste punem repede ce-a de-a doua foaie de napolitana SI PRESAM BINE.

Ppune ceva greutate peste si o lasam pentru a 2-a zi.

Inainte de a o taia topim ciocolata de menaj si o punem desupra in fir subtire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu crema de caramel si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

CEOFIOFI 1

30.07.2010, 23:38

cred ca e tare gustoasa si usor de facut--am sa o incerc negresit

Dana Cristea - pusikmea 1

30.07.2010, 23:50

nadina, acum doarme, e mai binisor, sper sa scapam repejor si sa ne revenim

Dana Cristea - pusikmea 1

30.07.2010, 23:51

ceofiofi, sa incerci , nu o sa-ti para rau

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu nuca si marmelada